Energiedag Duurzaam Roerdalen

Op zaterdag 28 oktober organiseert Duurzaam Roerdalen met ondersteuning van de gemeente de Energiedag over duurzame energie. Deze Energiedag is van 11.00 tot 17.00 uur in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg.

Er zijn diverse presentaties en voorbeelden van wat u zelf kunt doen om duurzamer te leven. Komt u ook?

Programma

Wethouder Jan den Teuling opent de Energiedag om 11.00 uur in het gemeentehuis. Aansluitend is er een aantal presentatie over onder andere duurzame nieuwbouw, uw energiemeter, energiezuinige renovatie en energie besparen samen met uw buurt. Er zijn bedrijven aanwezig die gespecialiseerd zijn in duurzame energievoorzieningen. Denk aan isolatie, warmtesystemen, verlichting of groene energie. Zij informeren u over de mogelijkheden voor uw huis en ook over de financiële kant van duurzame investeringen.

Energietransitie

De energietransitie is een plan van de overheid om van fossiele brandstoffen over te gaan naar volledig duurzame energiebronnen. Denk hierbij aan zonne- en windenergie. Volgens dit plan moet Nederland in 2050 energieneutraal zijn. Tijdens de Energiedag krijgt u veel informatie over wat u zelf kunt doen om energie te besparen en duurzame energie op te wekken.

Duurzaam Roerdalen

Duurzaam Roerdalen is een coöperatie die bij wil dragen aan de maatschappelijke ontwikkeling die hoort bij de energietransitie. De coöperatie richt zich zowel op mogelijkheden om energie op te wekken als op bewustwording en energiebesparing. Duurzaam Roerdalen onderzoekt de kansen in de gemeente in de meest brede zin: van windmolenpark tot led-lampen. Samen bewust energie besparen en duurzaam opwekken: daar gaat het om.

Doe mee!

Wij zien u graag op zaterdag 28 oktober in het gemeentehuis in Sint Odiliënberg. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op www.duurzaamroerdalen.nl. Liworden van Duurzaam Roerdalen kan ook, dat kost tien euro per jaar.

RSS
Servicepunt

Het gemeentehuis is vandaag geopend van 9:00 tot 19:00 uur.

Telefoon: 0475-538888