Spelregels

Ben je enthousiast en sta je te popelen om je geluk te delen met anderen? Lees dan eerst even deze spelregels door! Er is maar een beperkt aantal zaken waarmee je rekening moet houden. Waarschijnlijk belemmeren ze je niet, maar we willen graag voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan.

 1. Co-creatie
  Vergroten van klein geluk organiseren we op basis van co-creatie. Als jij een bijdrage wilt leveren, ben je zelf verantwoordelijk voor je eigen inbreng. Bedenk een leuke naam, werk de opzet van je activiteit uit en regel een passende locatie. Geluksplek, huiskamer, bankje bij een vijver of bij een gezellig café of terras. Kan allemaal. Als je een grotere activiteit buiten wilt organiseren, moet je wel rekening houden met het aanvragen van eventuele vergunningen. Ook bepaal je zelf hoe lang of hoe vaak je iets wilt doen.
   
 2. Vergunning?
  Als je een activiteit doet waarvan je vermoedt dat je er een vergunning voor nodig hebt, neem dan bijtijds contact op met de organisatie. Wij verzamelen al dit soort activiteiten en proberen dan één totale vergunning te regelen. Denk eraan: het op straat gebruiken van een tentje, tafel, caravan en andere niet direct weg te halen materialen (i.v.m. doorgang van hulpdiensten) is altijd een vergunning nodig.
   
 3. Pijlers van geluk
  Hoe kun je eigenlijk geluk vergroten? Op de eerste plaats moet iemand het natuurlijk zelf willen. Ook is het belangrijk om tot actie over te gaan. Van het lezen van dieetboeken val je immers ook niet af. Volgens Leo Bormans zijn er een aantal pijlers voor geluk. Ze zijn handig om als basis te gebruiken voor een activiteit. Laat je inspireren, het is geen keurslijf. 
   
 4. Wie bepaalt of ik mee mag doen?
  Er is geen toestemming nodig om geluk te delen. Hoe meer, hoe beter! We gaan ervan uit dat iedere geluksbrenger met de beste bedoelingen en met veel enthousiasme zelf aan de slag gaat. De spelregels helpen je op weg. Laat ons weten wat je gaat doen. Wij helpen je met de promotie en kunnen verbindingen leggen met andere geluksbrengers. Dit kun je ook zelf doen via onze facebookpagina Klein Geluk uit Roerdalen.
   
 5. Kosten
  Wat mag het kosten? Tja, eigenlijk niets. Je regelt zelf de spullen die je nodig hebt. Het doel is om creatief gebruik te maken van ieders talenten om zo de activiteit gratis te laten zijn. Zet hiervoor je eigen netwerk in, kom naar het halfjaarlijkse gelukscafé of plaats je vraag op onze facebookgroeppagina Klein Geluk uit Roerdalen. Je mag een klein bedrag voor je onkosten vragen bijvoorbeeld voor materiaalkosten bij een workshop. Er is geen onkosten of reisvergoeding.
   
 6. Promotie
  Je vertelt natuurlijk zelf iedereen over jouw geluk! Op een verjaardag, in de bus, aan de mensen die je tegen komt bij de slager of de bakker of op je werk. En natuurlijk via je digitale netwerk. Wij promoten mee via deze website, de lokale en regionale media en via onze facebookpagina Klein geluk uit Roerdalen en twitter. Om dit goed te kunnen doen hebben we wat informatie van je nodig. Vul daarom het aanmeldformulier in.
   
 7. Eigen bedrijf
  Organiseer je een activiteit en heb je een eigen onderneming? Dan ben je van harte welkom om dat onder de aandacht te brengen. Laat maar zien aan de wereld waar je mee bezig bent. Bedenk hierbij wel dat onze doelstelling het vergroten van klein geluk in Roerdalen is. Niet het werven van meer klanten  of bekendheid genereren voor jezelf. Tijdens je activiteit mag je daarom niet actief reclame maken. Je mag wel folders neerleggen of op uitdrukkelijk verzoek van bezoekers meer informatie over je eventuele betaalde activiteiten verstrekken.
   
 8. Aansprakelijkheid
  De organisatie is op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele en uiteraard onverhoopte schade die als gevolg van jouw activiteit ontstaat. Waarschijnlijk is jouw gewone aansprakelijkheidsverzekering voldoende om geen risico’s te lopen. Voor de zekerheid kun je dit bij je eigen verzekeraar navragen.