Meedoen

Speel je een instrument of hou je van wandelen? Vertel je graag verhalen of geef je met hart en ziel yogalessen? Iedereen die dingen doet waar hij of zij gelukkig van wordt, is van harte uitgenodigd om dit te komen delen in Roerdalen. Laat zien waar jij blij van wordt of kom meegenieten van alles waar anderen gelukkig van worden. Want geluk zit vaak in kleine dingen: een ontmoeting, een gedicht of lekker knutselen. Je kunt meedoen tijdens onze Gelukweek of gewoon door het jaar heen een activiteit organiseren.

Wie mag een activiteit organiseren? De uitnodiging om een bijdrage te leveren aan het vergroten van geluk is voor iedereen. Dat wat jou geluk brengt en dat je wilt delen met anderen is welkom tijdens de Geluksweek. Want geluk delen zorgt voor meer geluk. Vergroten van geluk kan door grote en kleine initiatieven. De basis is een ongedwongen uitwisseling die voor inspirerende ontmoetingen en mooie ontdekkingen zorgt.

In Roerdalen hebben we ervoor gekozen om via vier verschillende wegen het geluk te vergroten.

 1. ‘Zing, lach, dans en heb lief’ (kunst en cultuur)
  Activiteiten op het gebied van dans, muziek, zang, kunst en vermaak.
 2. ‘Spelenderwijs’ (educatie)
  Activiteiten van en voor kinderen van alle leeftijden waar ze hun eigen creativiteit kunnen laten schitteren.
 3. ‘Ontdek je plekje’ (toerisme en recreatie)
  Activiteiten die de aantrekkingskracht van Roerdalen als mooie plek van geluk voor recreatie en toerisme een impuls geven. Voor eigen inwoners en voor bezoekers.
 4. ‘Wij helpen elkaar’(samenleving/krachtige dorpen)
  Verbindingen die ervoor zorgen dat niemand in onze samenleving aan de kant staat.