Geluksworkshop Roerdalen

Roerdalen heeft 26 geluksplekken. Een van deze door inwoners genomineerde locaties is Kasteel Aerwinkel in Posterholt. De gelukscoach leidt je rond op deze bijzondere plek. Onderweg krijg je grote en kleine opdrachten. Hierdoor krijgt de term maakbaar geluk  voor jou steeds meer betekenis. Leo Bormans, auteur van The World Book of Happiness, ontwikkelde de workshop in opdracht van de gemeente Roerdalen. Doe mee en ontdek hoe je het geluk van jezelf en anderen kunt versterken.

Maakbaar Geluk

De ene mens lijkt gelukkiger dan de ander. Hoe komt dat en kun je er daar zelf wat aan veranderen? Uit onderzoek blijkt ongeveer 50% van ons geluk genetisch bepaald is. 10% wordt bepaald door omstandigheden zoals geld, werk of een huis. 40% blijft over voor de ‘mindset’. Dit is de manier waarop je naar de werkelijkheid kijkt en de kleine of grote acties die je onderneemt om je geluk te vergroten. Je kunt er dus zelf wat aan doen. Geluk gaat vaak over ‘andere mensen’. Over wat je samen onderneemt en wat je voor een ander kunt betekenen. In deze workshop leer je op een leuke manier hoe je een beetje gelukkiger kunt worden. We gebruiken het mooie landgoed Aerwinkel als decor voor een inspirerende wandeling.

Workshop

We starten met een gezellige ontvangst. Daarna volgt een korte uitleg. Vervolgens ga je binnen en buiten in kleine groepjes aan de slag met uiteenlopende oefeningen en vragen rondom geluk. Na afloop krijg je een klein aandenken. De workshop is leuk als teambuilding of vriendenuitje. Kasteel Aerwinkel biedt diverse mogelijkheden om de workshop mee aan te vullen, bijvoorbeeld een high-tea, wandeling of lunch met Limburgse streekproducten. De workshop duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur.

Wat zijn de kosten?

Aan de open workshop kun je meedoen voor 19,50 euro per persoon. De workshop gaat door bij minimaal 8 deelnemers. Voor groepen is het tarief afhankelijk van de grootte van de groep. Bij een groep van 8 tot en met 15 deelnemers is het tarief 18,50 euro per persoon. Voor een groep van 16 tot en met 30 deelnemers betaal je 15,50 euro per persoon. De workshop wordt dan gegeven door twee gelukscoaches.

Data workshop

De individuele geluksworkshop wordt in 2018 op de volgende data aangeboden:

zondag 26 augustus
zondag 16  september

De workshop start om 14:00 uur.

Adres

Aerwinkelsallee 1, 6061 GT Posterholt.
Rijd langs het kasteel door naar de parkeerplaats gelegen voor de Gasterij. Hier staat een bord, dat u de weg wijst naar Gasterij Geluk(t).

Hoe kan ik boeken?

Groepen kunnen de workshops reserveren bij afdeling Reserveringen van de VVV Midden-Limburg (Vereniging Voor Vreemdelingenverkeer), telefoon (0475) 330 289. Of mailen naar reservering@vvvmiddenlimburg.nl. Voor de reservering en het regelwerk betaal je 16,50 euro per groep. Als individu kun je deelnemen aan de ‘open workshop’ die regelmatig wordt gegeven. Check de data in de webwinkel van de VVV Midden-Limburg.

Leo Bormans:

"Deze workshop gaat niet over ballonnen, brave spreuken of de ondergaande zon. Maakbaar geluk is wetenschappelijk aangetoond. We kunnen niemand verplichten gelukkig te zijn. We kunnen wel samen op zoek gaan naar de voorwaarden die we voor onszelf en anderen kunnen scheppen om een beetje gelukkiger door het leven te gaan. Daar gaat deze workshop over. Veel plezier alvast."